Terug naar Huizen

Laagstraat

Laagstraat 439, Eindhoven

De nieuwe woning aan de laagstraat is per 1 mei 2021 opgeleverd. Alle kamers zijn inmiddels verhuurd. Je kan je nog wel inschrijven. Je komt dan op een wachtlijst. Zodra er een plekje vrij komt, wordt contact met je opgenomen.

De doelgroep voor deze units zijn (internationale) christelijke studenten tot ongeveer 25 jaar. De verhuur vindt plaats volgens een zogenoemde ‘Campusverhuurovereenkomst’. De units zijn als volgt verdeeld:

  • 6 zelfstandige wooneenheden voor 1 persoon (huursubsidie mogelijk vanaf de leeftijd van 23 jaar)
  • 2 niet zelfstandige studio’s voor 2 personen per voordeur

Iedere unit beschikt over een eigen keuken en badkamer.

Achter het gebouw bevindt zich een gezamenlijke berging en fietsenstalling, alsmede een tuin. De berging, fietsenstalling en tuin worden gezamenlijk gebruikt door de bewoners van de Laagstraat, en door de bewoners van de Hoogstraat. De bewoners van de Hoogstraat gebruiken eveneens de onderdoorgang aan de Laagstraat bij wijze van achter entree voor hun huis. Dit i.v.m. gezamenlijk gebruik van de fietsenstalling.

De opzet

De opzet van de units past binnen het beleid en de doelstelling van Stichting Iseck. Er is een centrale woonkamer/woonkeuken op de begane grond, die door iedereen te gebruiken is op elk moment van de dag. De sleutel van de eigen voordeur past ook op de deur van de gemeenschappelijke woonkamer/keuken. De woonkeuken is van alle gemakken voorzien voor het bereiden van gezamenlijke maaltijden en voor het gezamenlijk eten aan een tafel voor 10 personen.

In de woonkamer/keuken is ook een wasruimte ingericht met wasmachine en droger voor algemeen gebruik. Er is ook een toiletruimte aanwezig. Daarnaast is er nog een ruime zithoek met tv.

Via de entree aan de Laagstraat kom je in een onderdoorgang. Aan de achtergevel zijn de ‘voordeuren’ gesitueerd. De eerste en tweede etage zijn via een open trap bereikbaar. Op de begane grond bevinden zich twee zelfstandige units. Deze zijn wel gestoffeerd, maar niet gemeubileerd. Op de eerste etage bevinden zich 4 zelfstandige units, die gestoffeerd en gemeubileerd zijn, op het matras na. Deze moet zelf aangeschaft worden, samen met het beddengoed.

Op de tweede etage zijn twee units gelegen die beide ruimte bieden voor 2 bewoners. Achter de voordeur hebben de bewoners in deze units ieder een eigen afsluitbare kamer. Maar er is ook een gezamenlijke ruimte met een gezamenlijk toilet en een doucheruimte. Omdat hier 2 personen wonen achter 1 voordeur, is dit geen zelfstandige unit in de strikte zin van het woord.

Ieder unit heeft standaard een internet aansluiting met WIFI, in de meterkast.

Bezoekers

Bij de voordeur bevindt zich een bellentableau met voor elke unit een aparte bel en aparte brievenbus. Bij acceptatie kan van binnenuit de voordeur aan de Laagstraat geopend worden.

De huurprijzen

  • De huurprijzen zijn incl. het gezamenlijk gebruik van de gemeubileerde woonkamer/woonkeuken, de berging, de fietsenstalling en de tuin.
  • De servicekosten bedragen € 85  per maand, dit is all-in, ook internet.
  • De extra kosten van de gemeubileerde units, 6 van de 8, bedragen € 34,= per maand.
  • Borg: er wordt een maand huur in rekening gebracht bij aanvang van de huurperiode. Bij het verlaten van de unit wordt dit bedrag teruggestort, tenzij er beschadigingen geconstateerd worden. Het herstel van beschadigingen worden bekostigd van de borg.

Alle bedragen worden automatisch voor het begin van de huurmaand afgeschreven van de door de bewoner opgegeven rekening.

Hieronder een overzicht van de verschillende soorten appartementen met de prijsberekening.

Type appartement Etage Oppervlakte Gemeubileerd Eigen douche, toilet en kitchenette Huurprijs Service kosten Kosten voor meubilair Totaalprijs per maand Soort appartement
Type A 0 21 nee ja 557 85 642 zelfstandig
Type A 1 21 ja ja 557 85 34 676 zelfstandig
Type B 1 30 ja ja 608 85 34 727 zelfstandig
Type C 2 10 ja gedeeld met 1 andere bewoner 404 85 34 523 niet zelfstandig

De buurt en omgeving

De Laagstraat is gelegen in het stadsdeel Gestel en Blaarthem. Het is een oudere buurt met relatief veel studentenhuizen. De Laagstraat is een rustige straat; ze ligt ruim een halve meter lager dan de Hoogstraat. Dat is in de tuin ook duidelijk te zien en in de omhooglopende helling naar de fietsenstalling.

De afstand naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum met supermarkt etc. is ongeveer 500 meter.

De afstand naar de TU/e/Fontys  is rond de 5 km, dit is 20 minuten fietsen.

De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 500 meter afstand van het huis. Het centraal station is per bus dan in 12 minuten te bereiken bij een gewone verkeersdrukte.

Per fiets is het centraal station in 15 minuten te bereiken of in 40 minuten flink doorstappen.

Hieronder staan de verschillende plattegronden van de appartementen bij benadering. Het appartement kan gespiegeld zijn ten opzichte van de afbeelding hieronder.

alt-tekst

Geïnteresseerd? Kom in contact!

Inschrijfformulier

    Acceptatie van onze Privacy Voorwaarden is verplicht.