Terug naar Huizen

Laagstraat

COMING SOON: Nieuwe woning aan de Laagstraat voor christelijke (internationale) studenten tot 25 jaar! Oplevering tussen 1 april en 1 mei (2021)

Momenteel zijn we bezig met het neerzetten van een gebouw met 8 studentenunits aan de Laagstraat 439 te Eindhoven. De oplevering zal plaatsvinden ergens tussen 1 april en 1 mei 2021.

De doelgroep voor deze units zijn (internationale) christelijke studenten tot maximaal 25 jaar. De units zijn als volgt verdeeld:

  • 6 zelfstandige wooneenheden voor 1 persoon (huursubsidie mogelijk vanaf de leeftijd van 23 jaar)
  • 2 niet zelfstandige studio’s voor 2 personen per voordeur

Iedere unit beschikt over een eigen keuken en badkamer.

Achter het gebouw bevindt zich een gezamenlijke berging en fietsenstalling, alsmede een tuin. De berging, fietsenstalling en tuin worden gezamenlijk gebruikt door de bewoners van de Laagstraat, en door de bewoners van de Hoogstraat. De bewoners van de Hoogstraat gebruiken eveneens de onderdoorgang aan de Laagstraat bij wijze van achter entree voor hun huis. Dit i.v.m. gezamenlijk gebruik van de fietsenstalling.

De opzet

De opzet van de units past binnen het beleid en de doelstelling van Stichting Iseck. Er is een centrale woonkamer/woonkeuken op de begane grond, die door iedereen te gebruiken is op elk moment van de dag. De sleutel van de eigen voordeur past ook op de deur van de gemeenschappelijke woonkamer/keuken. De woonkeuken is van alle gemakken voorzien voor het bereiden van gezamenlijke maaltijden en voor het gezamenlijk eten aan een tafel voor 10 personen.

In de woonkamer/keuken is ook een wasruimte ingericht met wasmachine en droger voor algemeen gebruik. Er is ook een toiletruimte aanwezig. Daarnaast is er nog een ruime zithoek met tv.

Via de entree aan de Laagstraat kom je in een onderdoorgang. Aan de achtergevel zijn de ‘voordeuren’ gesitueerd. De eerste en tweede etage zijn via een open trap bereikbaar. Op de begane grond bevinden zich twee zelfstandige units. Deze zijn wel gestoffeerd, maar niet gemeubileerd. Op de eerste etage bevinden zich 4 zelfstandige units, die gestoffeerd en gemeubileerd zijn, op het matras na. Deze moet zelf aangeschaft worden, samen met het beddengoed.

Op de tweede etage zijn twee units gelegen die beide ruimte bieden voor 2 bewoners. Achter de voordeur hebben de bewoners in deze units ieder een eigen afsluitbare kamer. Maar er is ook een gezamenlijke ruimte met een gezamenlijk toilet en een doucheruimte. Omdat hier 2 personen wonen achter 1 voordeur, is dit geen zelfstandige unit in de strikte zin van het woord.

Ieder unit heeft standaard een internet aansluiting met WIFI, in de meterkast.

Bezoekers

Bij de voordeur bevindt zich een bellentableau met voor elke unit een aparte bel en aparte brievenbus. Bij acceptatie kan van binnenuit de voordeur aan de Laagstraat geopend worden.

De huurprijzen

  • De huurprijzen variëren van € 445  tot 595  bruto per maand. Dit is incl. het gezamenlijk gebruik van de gemeubileerde woonkamer/woonkeuken, de berging, de fietsenstalling en de tuin.
  • De servicekosten bedragen € 85  per maand, dit is all-in, ook internet.
  • De extra kosten van de gemeubileerde units, 6 van de 8, bedragen € 34,= per maand.
  • Borg: er wordt een maand huur in rekening gebracht bij aanvang van de huurperiode. Bij het verlaten van de unit wordt dit bedrag teruggestort, tenzij er beschadigingen geconstateerd worden. Het herstel van beschadigingen worden bekostigd van de borg.

Alle bedragen worden automatisch voor het begin van de huurmaand afgeschreven van de door de bewoner opgegeven rekening.

Hieronder een overzicht van de verschillende soorten appartementen met de prijsberekening.

Soort appartement Etage Oppervlakte Gemeubileerd Eigen douche, toilet en kitchenette Huurprijs Service kosten Kosten voor meubilair Totaalprijs per maand
zelfstandig 0 21 nee ja 545 85 630
zelfstandig 1 21 ja ja 545 85 34 664
zelfstandig 1 30 ja ja 595 85 34 714
niet zelfstandig 2 10 ja gedeeld met 1 andere bewoner 445 85 34 564

De buurt en omgeving

De Laagstraat is gelegen in het stadsdeel Gestel en Blaarthem. Het is een oudere buurt met relatief veel studentenhuizen. De Laagstraat is een rustige straat; ze ligt ruim een halve meter lager dan de Hoogstraat. Dat is in de tuin ook duidelijk te zien en in de omhooglopende helling naar de fietsenstalling.

De afstand naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum met supermarkt etc. is ongeveer 500 meter.

De afstand naar de TU/e/Fontys  is rond de 5 km, dit is 20 minuten fietsen.

De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 500 meter afstand van het huis. Het centraal station is per bus dan in 12 minuten te bereiken bij een gewone verkeersdrukte.

Per fiets is het centraal station 15 minuten te bereiken, of in 40 minuten flink doorstappen.

Geïnteresseerd? Kom in contact!

Inschrijfformulier

    Acceptatie van onze Privacy Voorwaarden is verplicht.