Terug naar Huizen

Huize Hoogstraat

Hoogstraat 414, Eindhoven

De Hoogstraat (Huize Hoogh) is een studentenhuis met een rijke historie. Hier zijn 12 studentenkamers beschikbaar. De doelgroep voor deze kamers zijn jongeren tussen de 17 en 25 jaar.

Achter het huis bevindt zich een gedeelde tuin met het huis aan de Laagstraat. In deze tuin is ook een berging en fietsenstalling. De tuin is te bereiken via de onderdoorgang in de Laagstraat.

Opzet

Zoals hierboven al vermeld, is Huize Hoogh een studentenhuis met geschiedenis. Sinds 1993 is dit pand al eigendom van Iseck. In de ruim 25 jaar hebben dan ook veel studenten hier kunnen kennismaken met het studentenleven.

Op Hoogh kennen we elkaar allemaal erg goed, en er is een fijne sfeer. We wonen hier met 12 studenten. Het is een mix van heren en dames, van hbo en universiteit, van sportievelingen en van borrelaars – iets wat elkaar overigens niet uitsluit. Ook is een groot gedeelte van de studenten lid van een christelijke studentenvereniging. Dit is echter totaal geen verplichting, maar enkel het benoemen van een feit. Verder eten we elke avond samen met de mensen die thuis zijn, en drinken we ’s avonds nog een drankje. De kamers zijn groot genoeg om in te kunnen leven, maar voor de gezelligheid plof je toch graag in de woonkamer neer. Deze woonkamer is van alle gemakken voorzien; banken, tv, audio-installatie etc. Verder hebben we een grote open eetkeuken, met tafels waar we met z’n allen aan kunnen eten. En verder is er ook volledig dubbel sanitair aanwezig, iets wat altijd handig is voor wanneer de gezamenlijke bak koffie na het eten gedronken is. Kortom, Hoogh is een ontzettend tof huis om te wonen.

De huurprijzen

De huurprijzen liggen gemiddeld rond de € 300,=  bruto per maand. Dit is incl. het gezamenlijk gebruik van de gemeubileerde woonkamer/woonkeuken, de berging, de fietsenstalling en de tuin.

De servicekosten bedragen € 55,=  per maand. Dit is excl. internet, dat wordt door het huis zelf geregeld.

Borg: er wordt een maand huur in rekening gebracht bij aanvang van de huurperiode. Bij het verlaten van de unit wordt dit bedrag teruggestort, tenzij er beschadigingen geconstateerd worden. Het herstel van beschadigingen worden bekostigd van de borg.

Alle bedragen worden automatisch voor het begin van de huurmaand afgeschreven van de door de bewoner opgegeven rekening.

De buurt & omgeving

De Hoogstraat is gelegen in het stadsdeel Gestel en Blaarthem. Het is een oudere buurt met relatief veel studentenhuizen. De afstand naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum met supermarkt etc. is nog geen 500 meter.

De afstand naar de TU/e of Fontys  is rond de 5 km.

De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 250 meter afstand van het huis. Het centraal station is per bus dan in 12 minuten te bereiken bij een gewone verkeersdrukte. Per fiets is het ongeveer 3,5 km.

Huize Hoogh - ISECK
Huize Hoogh - ISECK

Geïnteresseerd? Kom in contact!

Inschrijfformulier

    Acceptatie van onze Privacy Voorwaarden is verplicht.