Terug naar Huizen

Het Achterhuis

Peter van Anrooylaan 80, Eindhoven

Het achterhuis is het huis aan de Peter van Anrooylaan. We zijn er trots op dat we ons huis HET ACHTERHUIS mogen noemen en niet zomaar de straat als naam gebruiken. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden is het achterhuis het huis achter het voorhuis. Dit klinkt nog vrij ingewikkeld dus hier volgt een rondleiding door het huis. Wie aan de voorkant aan de Blaarthemseweg bij het voorhuis aanbelt kan het huis doorlopen en komt dan op een klein binnenpleintje. Via dat binnenpleintje kan men naar het achterhuis. Daar stapt men binnen in een hele grote ruime gang. Aan die gang zitten 4 kamers en de keuken en woonkamer. Ook bevind zich hier een wc, een douche en staan hier de droger en de wasmachine. Loopt men verder door de gang dan kan men tussen 2 wegen kiezen. Namelijk of de weg direct weer naar buiten door de voordeur van het Achterhuis of de trap naar boven. Waar nog eens 5 kamers zijn.
Bovendien bevind zich hier een grote badkamer. Hierin zit niet alleen een wc, een wastafel en een douche. Nee, ook staan hier nog eens een koelkast en een diepvries zodat iedereen zijn voedsel koud en vers kan bewaren. Over de douche gesproken, dit is de mooiste douche van alle studentenhuizen! Het is namelijk een ‘rain shower’. Er zijn drie verschillende manieren om in deze douche te relaxen. Als eerste kan men douchen met behulp van een slang. Daarnaast zit er in het plafond een ingebouwde grote sproeikop. Als laatste is er voor de echte studenten een bankje waarop men plaats kan nemen en met een paar massagestralen in de rug heerlijk kan relaxen.

In ons huis zijn verschillende studentenverenigingen vertegenwoordigd. Zo zitten er mensen van Emet Qenee (C.S.F.R.) en Ichthus. Ook zijn er mensen die lid zijn van een niet-christelijke studentenvereniging of die helemaal geen lid zijn van een vereniging.

Een groot voordeel van dit huis is de gezelligheid en sociale contacten met het Voorhuis. Soms wordt er samen gegeten en ook worden er samen activiteiten gehouden. Zo is er ieder jaar een Sinterklaasfeest, een Kerstdiner en als extra een barbecue.

Het Achterhuis, een rustig en gezellig huis. Waar niet alleen veel ruimte is voor gezelligheid, maar waar men door de ruime opzet ook veel privacy heeft.

Geïnteresseerd? Kom in contact!

Inschrijfformulier

    Acceptatie van onze Privacy Voorwaarden is verplicht.