cyclamenstraat


Cyclamenstraat

uitzicht op het plein aan de voorzijde:
Wonen als ISECK student in de  Cyclamenstraat, een bewoners impressie:

Wat is dit voor een huis? 
In dit huis - het merendeel van de bewoners is lid van de christelijke studentenvereniging Ichtus - leven acht bewoners op christelijke basis samen. Slechts vijf personen schuiven aan tafel in de ruime woonkamer, annex keuken. "We eten, bidden en lezen samen in de Bijbel”, zegt hoofdbewoner David van der Schoor (vijfdejaars Bouwkunde). "Maar we hebben het niet altijd over het geloof hoor, we praten ook over hoe je dag was”, zegt Roos Krösschell, (tweedejaars Scheikundige Technologie) na een kort gebed dat David uitspreekt voorafgaand aan de maaltijd.

Volgens Roos zou er best wat meer leven in de brouwerij mogen komen, omdat alle bewoners nogal rustig zijn. David: "We zijn als groep inderdaad niet bepaald uitbundig en extravert, maar we kunnen wel één op één goede gesprekken met elkaar voeren.” Roos: "Vooral als we een ontbijtje maken of zomaar wat voor de tv hangen.” De gastvrijheid blijkt uit de vele matrassen die her en her en der in het huis staan opgeslagen. Paula Uittenbogaard (derdejaars Biomedische Technologie): "Iedereen kan hier blijven slapen na afloop van een bal of feest.” Volgens Marjolein van der Heijde, (derdejaars Logopedie) is dit ook een muzikaal huis. Samen met Roos, die evenals Paula ook piano speelt, zingt zij in de band van Ichtus. David draait als dj regelmatig trance op huisfeesten en stond ook op wat grotere christelijke en Ichthus-feesten en David Kortleven (eerstejaars Technische Informatica) speelt eveneens piano.

Welke tradities, gewoontes of bijzondere huisregels hebben jullie? Naast een jaarlijks huisfeest, regelmatig barbecueën en het jaarlijkse Sinterklaasfeest, roepen ze heel hard, als het eten klaar is: "Eten!” onderaan de trap naar elkaar. "Ook bakken we elk jaar tijdens de Intro samen met de drie andere christelijke huizen in de stad rond de 2.500 pannenkoeken”, vult Paula aan. Iedere bewoner, die na drie jaar zijn kamer moet verlaten om plaats te maken voor een nieuwkomer, laat zijn handafdrukken achter op een muur in het huis, de Wall of fame. "De huisregel zorgt ervoor dat iedereen die graag tussen gelijkgestemden woont en hier aan een studie begint, de kans krijgt om rustig zijn eigen leven op te bouwen”, aldus David.

Waar moest je aan wennen in dit huis? Paula verbaasde zich over het feit dat iedereen heel lief met elkaar omgaat. "Bij mij thuis zijn ze veel directer.” Roos kon niet geloven dat David de serie ‘Friends’ niet kende. "Ik heb hem aangeboden alle personages uit te leggen.” David: "Ik zou niet durven.” Roos noemt het een 'schande'. "Want ‘Friends’ is een verrijking van je leven :)